1 rkl tuoretta rosmariinia
1 rkl tuoretta minttua
1 (luomu)limetin kuori
1/2 limetin mehu
3 valkosipulinkynttä
1/2 dl vahvaa kahvia
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl sormisuolaa
Paistamiseen:
1 pieni palsternakka
1 pieni sipuli
pala mukulaselleriä
pala lanttua, jätin pois
1 tomaatti, jätin pois
2 1/2 dl kuivaa siideriä
voita, jätin pois
Gremolata:
1/2 (luomu)sitruunan kuori
1 valkosipulinkynsi
1. Ota karitsanpotkat sulamaan edellisenä päivänä, jos ne ovat jäässä.
2. Silppua yrtit, raasta limetin kuori ja purista siitä mehu. Murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki marinadin ainekset kannellisessa astiassa. Pyörittele potkat marinadissa. Anna marinoitua ainakin kolme tuntia.
3. Pilko juurekset ja tomaatti parin sentin kuutioiksi ja laita ne uunivuokaan.
4. Ota potkat marinadista ja ruskista ne pannulla tilkassa öljyä tai nosta lihat vihannesten päälle. Kaada marinadi ja siideri potkien ja kasvisten päälle. Lisää pari nokaretta voita. Jos et ruskistanut pannulla, paista alkuun 2225 asteessa ja käännä kerran ja laske lämpöä 120 asteeseen, kun lihat ovat molemmin puolin saaneet hieman väriä. Peitä foliolla tai kannella. Muuten paista uunissa 120 asteessa neljä viisi tuntia. Käännä lihat, ja sekoita juureksia muutaman kerran paiston aikana. Liha on valmis, kun se irtoaa helposti luusta.
5. Tee gremolata. Silppua persilja, ja raasta sitruunan kuoresta puolet. Silppua valkosipuli. Sekoita ainekset, ja levitä gremolata valmiiden potkien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti