lauantai 22. helmikuuta 2014

Possupiilo

Helmikuun alun sunnuntaina tulimme mökiltä kotiin eikä kotona ollut mitään ruokaa. Selailin matkalla netistä erilaisia ohjeita hakusanalla sunnuntairuokaa. Kotikaupassamme ei kuitenkaan ole kuin pakattuja lihoja sekä tuoreita kasviksia, juureksia ja hedelmiä.

Löysin Tuulentuvan sivulta ohjeen, jota ryhdyimme soveltamaan. Ostimme siis maustamattomia possunsuikaleita, ranskankermaa ja pippurijuustoa. Sipulia oli kotona samoin kuin sieniä pakastettuna.

Tarvitset kastikkeeseen:
Possunsuikaleita
1 sipuli
sieniä (pakastettuja kanttarelleja)
1 rkl vehnäjauhoja
pkt pippurista tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl soijaa
2-3 tl hunajaa
(suolaa)

Paistamiseen: öljyä

Taikina:
1 dl vehnäjauhoja
ripaus leivinjauhetta
1 rkl oliiviöljyä
vajaa 1 dl vettä

1. Paista possunsuikaleet pannussa ja siirrä pataan odottamaan.
2. Pieni ja ruskista sipuli ja siirrä pataan odottamaan.
3. Sulata pakastesienet ja haihduta niistä ylimääräinen neste pois.
4. Laita kaikki aineet padasta paistinpannuun ja ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoittele ja alenna lämpöä. Lisää tuorejuusto, ranskankerma, viinietikka, soija, hunaja ja suola. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna hautua sen aikaa, kun valmistat taikinan.
5.  Sekoita vehnäjauhoihin ripaus leivinjauhetta ja kaada joukkoon kädenlämpöinen vesi sekä oliiviöljy. Sekoita ja lisää tarvittaessa hiukan jauhoja, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo.
6. Laita possukastike pataan ja peitä taikinakuorella. Voitele kuori oliiviöljyllä.
7. Paista uunisa 200 asteessa, kunnes kuori näyttää kypsältä
8. Tarjoa salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti