Ohjeen löysin netistä Isoäidin reseptillä blogista.
Poronpaisti
tummaa olutta
possunkylkeä (alkuperäisessä ohjeessa oli silavaa tai pekonia)
voita
suolaa
lihalientä tai vettä
maitoa
Jäinen poronpaisti sulatetaan tummassa oluessa. Kun paisti on sulanut, kuivaa se ja päällystä possunkyljellä. Sido tarvittaessa. Ruskista ja laita pataan.
Laita lihalämpömittari paistiin ja hauduta padassa kannen alla sopivan kypsäksi (noin 60 astetta). Käännä välillä ja tarkasta liemen riittävyys. Alkuperäisessä ohjeessa piti lisätä loppuvaiheessa maitoa, joka jäi meiltä pois. Suurusta paistinliemestä kastike.
Seuraavalla kerralla kannattaa kokeilla vähemmällä possulla tai jopa ilman. Maistui pikkuisen liikaa possulle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti