Tee blinipohja jo edellisenä päivänä. Se saa kohota vähintään 12 tuntia lämpimässä liinan alla.
50 g hiivaa
5 dl maitoa
5 dl blinijauhoja
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää jauhot ja kohota taikinaa liinan alla lämpimässä n. 12 tuntia.
4 kananmunaa
purkillinen olutta
suolaa
voita
2. Lisää blinipohjaan kananmunankeltuiaiset ja suola. Lisää varovasti kovaksi vaahdoksi vatkatutu valkuaiset ja olutta sen verran, että taikina ohenee piimän paksuiseksi.
3. Paista blinipannulla tai ohukaispannulla.
Käytimme sekä teflonista että valurautaista ohukaispannua. Valurautaisella tuli paremmin paistuneita.
Paistamiseen olen käyttänyt voita ilman erityistä käsittelyä. Onnistuu ihan hyvin niinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti