2 dl turkkilaista jugurttia
2 dl maitoa
pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
1. Liuota kädenlämpöiseen
jugurtti-maitoseokseen suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Alusta hyvin. Peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi.
2. Laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja ruokahetkeä.
3. Jaa taikina 8 osaan. Kauli ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kerralla pellille mahtuu 4 kaulittua palaa. Anna levätä puolisen tuntia ja paista uunissa 225 asteessa kiertoilman kanssa. (Alkuperäisessä ohjeessa ei saanut käyttää leivinpapeira ja piti paistaa 275 asteisessa uunissa. Leivinpaperi ei kestä niin kuumaa.)
Luin jonkin verran juttuja netistä ja mietin, mitenkähän mahtavat onnistua. No, hyvin onnistuivat, eivät tosin ole samanlaisia kuin Intiassa tai intialaiseissa ravintoloissa saamani, mutta eipä meillä ole oikeanlaista tandooriuunia.
Luin jonkin verran juttuja netistä ja mietin, mitenkähän mahtavat onnistua. No, hyvin onnistuivat, eivät tosin ole samanlaisia kuin Intiassa tai intialaiseissa ravintoloissa saamani, mutta eipä meillä ole oikeanlaista tandooriuunia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti