tiistai 5. marraskuuta 2013

Juures-linssicurry

Intialaiset ruuat ovat olleet mieleeni. Pari kertaa olen käynyt Intiassa ja muutaman kerran intialaisessa ravintolassa. Omia kokeiluja on ollut myös jonkin verran. Hesarin Kauhaa ja rakkautta ruokablogissa Eeva Kolu antoi ohjeen intialaiseen curryyn kotimaisista juurekstista valmistettuna.

Juures-linssicurry (6 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
300 g perunaa (jätin pois)
300 g porkkanaa
300 g palsternakkaa
1 rkl intialaista currytahnaa (käytin tandoori tahnaa, joka on hot)
1 litra kasvislientä
1 1/2 dl kuivia vihreitä linssejä (alkuperäisessä ohjeessa oli punaisia)
suolaa

tarjoiluun:
turkkilaista jugurttia
tuoretta korianteria
tilka limemehua

(halutessasi: riisiä tai naan-leipää)

1. Pilko ja kuori sipuli ja valkosipuli. Kuori juurekset ja piko ne kuutioiksi. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuli ja valkosipuli läpikuultavaksi. Lisää juureskuutiot ja kuullota n. 5 minuuttia.
 2. Sekoita joukkoon currytahna ja paista minuutin verran. Lisää sitten kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kun neste kiehuu, lisää joukkoon linssit. Mausta suolalla. Anna porista keskilämmöllä 20-30 minuuttia, kunnes linssit ja juurekset ovat sopivan kypsiä.
3. Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja silputun tuoreen korianterin kera. Ruoka sopii syötäväksi sellaisenaan, mutta voit tarjoilla sen myös riisin tai naan-leivän kanssa.

Naan-leivän tein myös kokeeksi itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti