keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kasviswokki

Olen tehnyt erilaisia wokkeja vuosia ja useinmiten niissä on ollut kanaa. Löysin Eeva Kolun blogista kasviswokin ohjeen, joka yllätti yksinkertaisuudellaan.

Limellä ja inkiväärillä maustettu parsakaali-cashew-wokki (kahdelle)
1 pieni parsakaali
2 porkkanaa
paistamiseen (seesam)öljyä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
tuoretta chiliä maun mukaan (tai kuivattuja chililastuja)
puolikkaan limen mehu
1 tl sokeria
1-2 rkl soijakastiketta
valkopippuria
kourallinen cashew-pähkinöitä
100 g riisinuudeleita

1. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa parsakaali paloiksi ja valkosipuli siivuiksi. Kuumenna wokissa tai muussa isossa paistinpannussa öljy ja laita pannulle kasvikset, valkosipuli, inkivääri, chili, limemehu, sokeri ja soijakastike. Kun laitat myös nesteet heti pannulle, se estää kasviksia lötkistymästä, mikä on wokissa tärkeää. Wokkaile viidestä kymmeneen minuuttiin, kunnes vihannekset ovat vielä hieman rapsakoita. Lisää joukkoon cashew-pähkinät ja paista vielä minuutti tai pari. Mausta valkopippurilla.
2. Kuumenna vettä (ei tarvitse edes kiehahtaa) ja kaada se kulhoon riisinuudeleiden päälle. Anna liota 3-8 minuuttia nuudeleiden paksuudesta riippuen, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Sekoita wokattujen vihannesten joukkoon.

Kuvan wokkiin laitoin parsakaalin sijaan pakastimessa lojuneen wokkipakastevihannespussin jämät. Ihan hyvää tuli siitäkin. Ensi kerralla sitten oikeilla kasviksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti