sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tandoorikaritsa

Isänpäivän lounaalle tein lihapataa, johon hain innoitusta tandooricurrytahnasta. Onnistui omasta mielestänikin hyvin ja maistui isänpäivävieraille.

reilu kilo karitsan sisäpaistia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
400 g palsternakkaa
2-3 rkl intialaista tandooricurrytahnaa
1 litra lihalientä tai vettä ja fondia
1 1/2 dl kuivia vihreitä linssejä
suolaa

tarjoiluun:
turkkilaista jugurttia
tuoretta korianteria
tilka limemehua

(halutessasi: riisiä tai naan-leipää)

1. Pilko ja kuori sipuli ja valkosipuli. Kuori palsternakat ja piko ne kuutioiksi. Kuumenna pannussa öljy ja kuullota sipuli ja valkosipuli läpikuultavaksi. Lisää juureskuutiot ja kuullota n. 5 minuuttia.
 2. Sekoita joukkoon currytahna ja paista minuutin verran. Siirrä pataan odottamaan.
3. Lisää sitten liemi pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Kun neste kiehuu, lisää joukkoon linssit. Kaada pataan.
3. Pieni liha sopiviksi kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot pannussa öljyssä ja siirrä pataan.
 4. Lisää nestettä sen verran, että lihat melkein peittyvät. Laita uuniin hautumaan.
5. Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja silputun tuoreen korianterin kera. Tarjoile ruoka riisin ja naan-leivän kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti