lauantai 21. joulukuuta 2013

Piparijäädyke

Tein tällä ohjeella joulun jälkiruuan pakastimeen odottamaan.

1 dl siirappia
1/2 til neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1/2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa

1. Kiehauta kattilassa siirappi ja mausteet. Jäähdytä.
2. Vaahdota munat ja fariinisokeri, samoin kerma.
3. Lisää munasokerivaahtoon jäähtynyt mausteliemi ja lopuksi kermavaahto.
4. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan. Anna jäähtyä peitettynä seuraavaan päivään.

Ohjeella tulee hyvää, mutta tarjoilussa on ongelma. Ensin jäädyke on liian kylmää ja sitten liian valuvaa, voisi jopa sanoa, että jälkiruoka on pöydällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti