Tarvitset
nahatonta ja ruodotonta lohta kahdelle
punaviiniä
pienen parsakaalin
punaisen chilin
hieman kylmää voita
mustaapippuria myllystä
suolaa
1. Leikka lohifile sopiviin palasiin ja poista tarkasti ylimääräiset rasvat ja ruodot. Erityisesti pitää poistaa nahan alla oleva ruskea rasva. Lita palat astiaan ja kaada punaviini päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
2. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja poista kannat. Keitä nuppuja suolavedessä 1 minuutti ja valuta vedet pois. Jäähdytä kylmässä vedessä, jotta ne säilyvät kauniin vihreinä.
3. Nosta kalat viinistä (säilytä viini), mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kalat pannulla rapeaksi. Anna kalan jäädä sisältä punertavan puolikypsaksi. Nosta kalat talouspaperin päälle.
4. Lisää pannulla punaviini, hienonnettu chili, parsakaalin nuput ja anna kiehahtaa, kunnes viinistä puolet on kiehunut kokoon.
5. Nosta pannu liedeltä ja kylmä voi joukkoon. Mausta, aseta lautasille ja nosta lohipalat päälle. Kaada loppu kastike kalojen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti