Maa-artisokkakeiton ohjeen kopioin Kaikkiaitinireseptit blogista. Siinä ohjeessa on savuporoa, jonka voi vaihtaa ilmakuivattuun kinkkuun tai pekoniin. Meillä on kokeiltu toistaiseksi vasta savuporoa. Pekaanipähkinöitä emme myöskään ole
1 kg maa-artisokkaa
1 purjon valkoinen osa
2 rkl juoksevaa margariinia
2 kasvisliemikuutiota
1l vettä
2 dl ruokakermaa
2 huoneenlämpöistä keltuaista
1/2 tl valkopippuria myllystä
tarjoiluun
3/4 dl pekaanipähkinöitä
3 rkl tryffeliöljyä
1dl kylmäsavupororouhetta
1. Kuori ja paloittele maa-artisokat n 2x2cm paloiksi ja laita ne kulhoon kylmään veteen estääksesi tummumista. Viipaloi purjon valkoinen osa ja kuullota purjoa 1 min. voissa.
2. Lisää artisokat, kasvisliemitiivistekuutiot ja vesi kattilaan. Anna liemen kiehahtaa ja jätä sitten kypsymään kannen alla miedolla
tulella kunnes artisokat ovat pehmeitä.
3. Kasvisten kypsyessä voit paahtaa pähkinät 225 uunissa pellillä n. 3-5
min. Itse en paahtanut. Siirrä lautaselle jäähtymään ja rouhi pähkinät.
4. Kauho puolet juuresten keitinliemestä sivuun odottamaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Sekoita keltuaiset kermaan ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan
sekoittaen keiton joukkoon. Lisää keitinlientä kunnes keitto on
tarpeeksi ohutta. Mausta valkopippurilla.
Lämmitä keitto, mutta älä enää kiehauta.
5. Jaa keitto annoskulhoihin tai tarjoile suuresta keittokulhosta.
Ripottele pinnalle paahdettu pähkinärouhe, kylmäsavupororouhe ja ripaus öljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti