Helsingin Sanomissa 24.10.2013
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 purjo (valkoinen ja vaaleanvihreä osa)
2 porkkanaa
700 g savoijinkaalia
2 rkl oliiviöljyä kasvisliemikuutio
1 litra vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tölkki isoja valkoisia papuja (voipapuja)
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
paahdettua maalaisleipää
raastettua parmesaanijuustoa
1. Viipaloi sipuli, valkosipuli, purjo ja porkkana. Leikkaa kaali suikaleiksi.
2 Kuumenna
kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli, purjo ja porkkana.
Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi. Lisää joukkoon kaali parissa
erässä ja paista noin 5 minuuttia.
3. Lisää
sen jälkeen loppu vesi, tomaattipyree, pavut, laakerinlehti ja
rosmariini. Kiehauta ja anna porista noin 30–40 minuuttia, kunnes
vihannekset ovat sopivan kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile paahdetun maalaisleivän ja raastetun parmesaanin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti