maanantai 28. lokakuuta 2013

Toscanalainen papu-savoijinkaalikeitto

Helsingin Sanomissa 24.10.2013

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 purjo (valkoinen ja vaaleanvihreä osa)
2 porkkanaa
700 g savoijinkaalia
2 rkl oliiviöljyä kasvisliemikuutio

1 litra vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tölkki isoja valkoisia papuja (voipapuja)
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua rosmariinia
suolaa
mustapippuria
 
Tarjoiluun:
paahdettua maalaisleipää
raastettua parmesaanijuustoa


1. Viipaloi sipuli, valkosipuli, purjo ja porkkana. Leikkaa kaali suikaleiksi.
2 Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli, purjo ja porkkana. Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi. Lisää joukkoon kaali parissa erässä ja paista noin 5 minuuttia.
3. Lisää sen jälkeen loppu vesi, tomaattipyree, pavut, laakerinlehti ja rosmariini. Kiehauta ja anna porista noin 30–40 minuuttia, kunnes vihannekset ovat sopivan kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile paahdetun maalaisleivän ja raastetun parmesaanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti