lauantai 31. elokuuta 2013

Vihreät vohvelit ja grillattu halloumijuusto

Tuoreessa Glorian Ruoka ja Viini lehdessä oli pinaattivohveleiden ohje, jota oli pakko kokeilla.

150 g pakastepinaattia
1 kananmuna
1 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl juustokuminaa
suolaa
50 g juoksevaa margariinia
1/2 chiliä
kevätsipulia
1 valkuainen

1. Sulata ja valuta pinaatti.
2. Vatkaa muna maidon joukkoon, lisää jauhot, leivinjauhe, juustokumina ja suola. Lisää joukseva margariini. Hienonna chili ja sipuli ja lisää taikinaan. (Käytin cayennepippuria, vaikka olisi ollut chiliäkin.) Jätin kevätsipulit pois.
3. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan varovasti.

Paista vohveliraudalla. Annoksesta tulee viisi vohvelia.

Grillaa halloumiviipaleet. Valmista salaatti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti