perjantai 30. elokuuta 2013

Pekonitaimen ja maissikakut

Torstaina tuli Glorian Ruoka ja Viini. Tiesin, että pakastimessa oli puolikas taimen. Miten ollakaan, lehdessä oli ohje taimenen valmistamiseksi.

Ja eikun toimeen.

Ensin valmistin maissikakkujen taikinan. Kaapissa oli puoli pussillista maissijauhoja nuorison mökkivierailun jäljiltä.


Maissikakut
1 prk säilykemaissia
sipulia
ruokaöljyä
1 2/3 dl vehnäjauhoja
 3/4 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
chiliä
suolaa
sokeria
1 kananmuna (vegaani: 1 tl no-egg)
1 dl ruokakermaa (vegaani: 1 dl soijakermaa)

paistamiseen juoksevaan margariinia (vegaani: sininen Keiju)

1. Valuta säilykemaissit. Hienonna sipuli ja kypsennä sitä hetki öljyssä mikrossa. Soseuta maissit ja sipulit sauvasekoittimelle hienoksi. Lisää mausteet, jauhot, leivinjauhe sekä muna, kerma ja margariini.
2. Sekoita tasaiseksi ja anna veätytyä vähintään 15 minuuttia.


Pekonitaimen
Se puolikas taimenfile
suolaa
sitruunapippuria
timjamia
sitruunan puolikas
maissijauhoja
pekonia

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita kalafile uunivuokaan ja ripottele päälle sitruunapippuri, suola, maissijauhot ja timjami. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kalan päälle. Päällystä kala pekoniviipaleilla.
2. Laita kala uuniin ja vahdi, ettei pekoni pala. Kun pekoni näyttää rapealta, laske lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes kala on kypsä.
3. Kalan kypsymistä odotellessa paista maissikakut lettupannussa.

Yllättävän hyvältä maistuivat yhteen, varmaan tehdään toinenkin kerta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti