maanantai 5. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka

Alla oleva ohje on Olivia-lehdestä. Muokkasin sitä mökkiolosuhteisiin sopivaksi saatavilla olevien tarvikkeiden suhteen.

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
reilu dl juoksevaan margariinia
1 dl maitoa
1 dl maustamatonta jugurttia (kreikkalaista, bulgariaa)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
5 dl mustikoita
2tl perunajauhoja

Muruseos:
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
  1. Sekoita munat ja sokeri. Lisää juokseva, maito ja jugurtti. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään taikinan joukkoon nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
  2. Vuoraa korkeareunainen vuoka (puolen uunipellin kokoinen) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
  3. Sekoita perunajauhot ja mustikat ja levitä pohjataikinan päälle.
  4. Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi ne sormin murumaiseksi seokseksi. Ripottele murut mustikoiden pinnalle.
  5. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia. 
  6. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti