Pohja:
2½ dl sokeria
reilu dl juoksevaan margariinia
1 dl maitoa
1 dl maustamatonta jugurttia (kreikkalaista, bulgariaa)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
2tl perunajauhoja
Muruseos:
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
- Sekoita munat ja sokeri. Lisää juokseva, maito ja jugurtti. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään taikinan joukkoon nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
- Vuoraa korkeareunainen vuoka (puolen uunipellin kokoinen) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
- Sekoita perunajauhot ja mustikat ja levitä pohjataikinan päälle.
- Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi ne sormin murumaiseksi seokseksi. Ripottele murut mustikoiden pinnalle.
- Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.
- Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti