keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Peruna-kesäkurpitsa-fetasalaatti

Tänään piti taas kerran tehdä jääkaapissa olevista aineksista ruokaa. Viikonloppu on tulossa eikä ole hyvä jättää mitään jääkaappiin pilaantumaan.

Siellä oli puolikas kesäkurpitsa, muutama keitetty uusi peruna, pari herkkusientä ja fetapala.

Näistä syntyi lämmin salaatti vanhaan ohjetta mukaillen.

Peruna-kesäkurpitsa-fetasalaatti

neljännes punasipulia
pari herkkusientä
200 g kesäkurpitsaa
keitettyjä perunoita
1 prk papuja tai papusekoitusta
1/2 pkt fetaa isoina paloina
puolikas lime
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 tl mustapippurirouhetta
3 rkl oliiviöljyä
yrttejä, salaatteja

1. Kuutioi sipulit, kesäkurpitsa, herkkusienet ja perunat suupaloiksia. Kaada pannulle oliiviöljyä ja kuullota sipulit. Lisä kesäkurpitsa, perunat ja herkkusienet ja paista ne pehmeiksi, lisää papusekoitus ja fetapalat.
2. Mausta limenmehulla, mustalla pippurilla ja suolalla.
3. Laita salaatti ja yrtit salaattikulhoon ja kaada päälle vihannekset pannulta. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti