Äitienpäivän kunniaksi mies valmisti alkuruuaksi taikinoitua sienikeittoa, johon tarvittiin
2 salottisipulia
suppilovahveroita, muutkin sienet käyvät
2 rkl juoksevaa kasvismargariinia
3 rkl vehnäjauhoja
1 litra kasvislientä
2 dl ruokakermaa
valkopippuria
2 rkl tryffeliöljyä
1 pkt lehti- tai ruisperunataikinaa
voiteluun 1 kananmuna
1. Hienonna sipulit ja sienet. Laita sienet pannuun ja hauduta niistä neste pois. Lisää juokseva ja sipulit. Paistele niitä hetki ja lisää vehnäjauhot. Jatka paistamista ja lisää kasvisliemi.
2. Keittele noin kymmenisen minuuttia ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna, vaan älä keitä.
3. Annostele keitto uuninkestäviin vuokiin (tällä kertaa 9 kpl). Valuta päälle tryffeliöljyä. Voitele vuokien reunat kananmunalla. Leikkaa sulatetusta taikinalevystä hieman vuokia suuremmat ympyrät ja nosta ne kansiksi vuokiin. Painele ne tiiviistä vuokien reunoja vasten.
4. Paista kiertoilmauunissa n. 200 asteessa, kunnes kannet ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti