Viimeksi ei ollut kuin maustamattomia, joten mausteseosta etsimään. Löysin yhden kokeilemisen arvoisen sillä sipuli blogista. Vähän pienensin määrää, mutta ei sitä voi kovin paljon pienentää, muuten ei siitä riitä jokaiselle ribsille yhtään. Ribsejä meillä oli vajaa 900 gramma eli sopivasti kahdelle.
1 rkl fariinisokeria
2 tl paprikajauhetta
1 rkl karkeaa merisuolaa
mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
hiukan cayennepippuria (alkuperäisessä ohjeessa oli chiliä, jota ei meillä ollut)
Mausteseos oli tarkoitus laittaa mortteliin ja jauhaa sekaisin. No eihän meillä ollut morttelia, joten suola jäi vähän isoiksi paakuiksi, mutta ei juurikaan haitannut. Pyörittelimme ribsit siinä ja laitoimme uunivuokaan.
Kypsensimme ribsejä uunivuoassa folion alla reilun tunnin vajaassa 200 asteessa. Jos aikaa on enemmän, kannattaa kypsentää matalammassa lämmössä pidemmän aikaa. Mausteet ehtivät imeytyä paremmin. Meillä oli nälkä, joten piti vähän kiirehtiä.
Loppuhuipennus sitten grillissä, grillikastikkeena käytimme valmista hickory kastiketta, josta tuli mukavan savuinen maku.
Lisukkeeksi riitti salaatti, jossa oli tomaattia, avocadoa ja hieman fetajuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti