perjantai 10. toukokuuta 2013

Sienirisotto

Selailin netissä erilaisia sienirisottoja, oli kanttarellirisottoa, tattirisottoa ja muitakin sieniä oli käytettyä. Ohjeista muokkaamalla kehitin risoton, jota meillä syödään usein.

Loraus juoksevaa kasvismargariinia tai öljyä
1 sipuli (kelta- tai puna- tai salottikin käy)
3 dl käsiteltyjä sieniä (kanttarelleja, tatteja, tms.)
pala possun ylikypsää kylkeä
3 dl risottoriisiä
puolikas sitruuna
kanalientä
valkoviiniä
mustapippuria myllystä
raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa

1. Valmista kanaliemi, tarvitset sitä noin litran. Silppua sienet ja laita ne laakeaan paistinpannuun tai kasariin ja haihduta neste niistä pois. Lorauta sekaan juoksevaa kasvismargariinia tai öljyä ja silputtu sipuli. Lisää riisi ja freesaa hetki. Jos keitos vaikuttaa kovin kuivalta, lisää hieman margariinia. Tarkoitus on siis, että rasvaa imeytyy myös riisiin. 
2. Ryhdy lisäämään kanalientä pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää jossakin välissä sitruunankuoriraaste, puolen sitruunan mehua, kuutioitu possun kylki ja valkoviini. Kun riisi on kypsää eli al dente, lisää parmesaani ja mustapippuri sekä basilika.

Possun kyljen vinkin kopioin syntisenhyvää -blogista. Siinä oli muutenkin melko hyvä pohjaohje risottoon. Vähensin rasvan määrää ja vaihdoin voin kasvispohjaiseen vaihtoehtoon. Kaloripommihan tämä on toki edelleen.
 Tämä maistui jos mahdollista vielä paremmalta kuin aiemmin. Nyt oli sitruuna kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti