Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä oli pizzaohje, joka vaatimattomasta ainesten lukumäärästa huolimatta maistui siinä määrin, että sitä piti tehdä toinenkin kerta. Ohjeessa oli myös ricottan teko-ohje, mutta siinä kohtaa laiskuus iski. Kaupassamme ei ollut ricottaa, joten vaihdoimme ricotan mozzarellaan.
Pizzapohja
1,5 dl vettä
15 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi, n. 30 min.
2. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta kaksi pizzapohjaa.
Punainen pizza
1,5 dl valmista tomaattipastakastiketta
125 g mozzarellaa
0,5 prk marinoitua latva-artisokkaa
3 dl kivettömiä oliiveja
1,5 dl raastettua parmesaania
1,5 tl mustaa pippuria myllystä
tuoretta rucolaa
1. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Viipaloi päälle mozzarella, artisokat ja oliivit. Lisää parmesaani. Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 5 - 15 min.
2. Mausta mustapippurilla ja rucolalla.
Valkoinen pizza
3 valkosipulinkynttä
125 g mozzarellaa
0,5 prk marinoitua latva-artisokkaa
2 dl murustettua sinihomejuustoa
2 dl raastettua parmesaania
1,5 tl mustaa pippuria myllystä
1. Kuori ja hienonna valkosipulit mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kypsennä silppua mikrossa öljyssä, jos et pidä raa'an valkosipulin mausta. Ripottele silppu pizzapohjalle
viipaloidun mozzarellan kanssa. Lisää viipaloidut artisokat, sinihomejuusto ja parmesaani. Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 5 - 15 min.
2. Mausta mustapippurilla. Ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.
Tällä kertaa kaulimme vain yhden pohjan ja jaoimme täytteen puoliksi.
Pizzapohja
1,5 dl vettä
15 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi, n. 30 min.
2. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta kaksi pizzapohjaa.
Punainen pizza
1,5 dl valmista tomaattipastakastiketta
125 g mozzarellaa
0,5 prk marinoitua latva-artisokkaa
3 dl kivettömiä oliiveja
1,5 dl raastettua parmesaania
1,5 tl mustaa pippuria myllystä
tuoretta rucolaa
1. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Viipaloi päälle mozzarella, artisokat ja oliivit. Lisää parmesaani. Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 5 - 15 min.
2. Mausta mustapippurilla ja rucolalla.
Valkoinen pizza
3 valkosipulinkynttä
125 g mozzarellaa
0,5 prk marinoitua latva-artisokkaa
2 dl murustettua sinihomejuustoa
2 dl raastettua parmesaania
1,5 tl mustaa pippuria myllystä
1. Kuori ja hienonna valkosipulit mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kypsennä silppua mikrossa öljyssä, jos et pidä raa'an valkosipulin mausta. Ripottele silppu pizzapohjalle
viipaloidun mozzarellan kanssa. Lisää viipaloidut artisokat, sinihomejuusto ja parmesaani. Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 5 - 15 min.
2. Mausta mustapippurilla. Ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.
Tällä kertaa kaulimme vain yhden pohjan ja jaoimme täytteen puoliksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti