sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Karitsavarras

Karitsavarras (kahdelle)
 300 g karitsan paahtopaistia tai karitsan sisäfileetä  
marinadi: 
puolikas sipuli hienonnettuna 
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl korianterinsiemeniä 
punainen tuore keskivahva chili
mustapippuria rouhittuna
valkosipulinkynsi
pieni pala inkiviääriä 
1 rkl soijakastiketta 
1 sitruunan puristettu mehu 
sormisuolaa

tarjolle lisäksi: 
jogurttia joka on maustettu hunajalla, mango chutneyllä ja limen mehulla

1. Laita liha marinadiin vuorokautta ennen paistoa. Laitoin puoli vuorokautta ennen. Pilko liha paloiksi. Hienonna marinadin ainekset huhmareessa tahnaksi. Huhmaretta ei ollut, joten hienonsin ja sekoitin muuten vaan. Lisää marinadi ja lihat muovipussiin ja sulje pussi huolellisesti. Anna marinoitua yön yli. Meidän ehti marinoitua päivän yli.
2. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista Sekoita jogurtin joukkoon mango chutneyt ja limen nehu ja nosta tarjoilukulho esille.
3. Työnnä lihat vartaisiin ja grillaa niitä käännellen noin 10-15 min, riippuen minkä kokoisia lihapaloja leikkasit ja kuinka kypsästä lihasta pidät.

Hyvältähän nämä maistuivat. Lisäkkeenä oli salaattia ja grillatut maissit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti