3½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaljamaltaita
1 dl ruishiutaleita
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
3½ dl omenamehua
¾ dl siirappia
Vuokaan
voita tai margariinia
Pinnalle
1 rkl siirappia
1 rkl vettä
2 dl kaljamaltaita
1 dl ruishiutaleita
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
3½ dl omenamehua
¾ dl siirappia
Vuokaan
voita tai margariinia
Pinnalle
1 rkl siirappia
1 rkl vettä
- Sekoita jauhot, kaljamaltaat, ruishiutaleet, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää omenamehu ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele muffinipellin syvennykset. Jaa taikina niihin kahdella lusikalla.
- Anna leipien kohota kylmässä uunissa peittämättä 2–3 t tai kunnes ne ovat kohonneet kooltaan kaksinkertaisiksi.
- Kuumenna uuni 175-asteeseen ja kypsennä leipiä 35–40 minuuttia. Kumoa leipäset lämpiminä vuoista ja käännä ne oikein päin.
- Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Sipaise sämpylät siirappivedellä ja nosta tarjolle
Kylmäsavulohitäyte
2 dl vispikermaa
½ rs (à 140 g) piparjuurituorejuustoa
1 pkt (150 g) kylmäsavulohiviipaleita
1 rkl sitruunamehua
½ tl mustapippuria myllystä
½ rs (à 140 g) piparjuurituorejuustoa
1 pkt (150 g) kylmäsavulohiviipaleita
1 rkl sitruunamehua
½ tl mustapippuria myllystä
- Vatkaa kerma ja piparjuurituorejuusto sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Hienonna kylmäsavulohi joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia, jolloin täyte saa riittävän suolaisuutensa kalasta.
- Täytä jäähtyneet saaristolaisleipäset kylmäsavulohitäytteellä tai tarjoa se lämpimien leipästen kanssa erikseen.
Alkuperäinen ohje Hesarista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti