1 punasipuli
1 kesäkurpitsa
2 suurta tai 3 pientä porkkanaa
1 palsternakka
6 kynttä valkosipulia
3 rkl tomaattipyrettä
2½ tl jauhettua korianteria
2½ tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kanelia
½ tl mustapippuria
½ tl kurkumaa
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl siirappia
2-3 rkl harissaa
1 pkt Härkis härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250g)
1 tölkkiä kuorittuja kirsikkatomaatteja
350 ml kasvislientä
0,50 dl sitruunamehua
12 kuivattua aprikoosia
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
noin kymmenen lehteä tuoretta minttua
suolaa maun mukaan
- Hienonna sipuli, valkosipuli, leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka suuriksi lohkoiksi.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa haudutuskattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan lisää porkkana ja palsternakka.
- Sekoittele noin 10 min ajan lisää kesäkurpitsa sekä korianteri, juustokumina, kaneli, mustapippuri ja kurkuma. Sekoittele vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää joukkoon harissa, siirappi, kirsikkatomaatit tölkistä ja kasvisliemi sekä Härkis härkäpapusuikaleet. Pilko aprikoosit ja lisää ne pataan.
- Kypsennä matalalla lämmöllä 60 min välillä sekoittaen ja sammuta levy. Voit tehdä padan reilusti etukäteen, sillä se vain paranee saadessaan maustua ja kypsyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti