torstai 7. marraskuuta 2024

Bataatti-chorizokeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g vegaanista chorizomakkaraa 
750 g myski- tai hokkaidokurpitsaa (kuorittuna ja paloiteltuna 400 g)
1 rkl öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl oreganoa 
2 tl timjamia 
1/2 tl chilirouhetta 
1 tlk tomaattimurskaa 
5 dl vettä 
1 kasvisliemikuutio 
1 tlk mustapapuja 
2 tl sokeria 
1/2 tl mustapippuria 
 
Lisäksi
korianteria 
200 g vegaanista ranskankermaa
rapeakuorista leipää

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja paloittele chorizomakkara. Halkaise kurpitsa ja poista sisus. Kuori kurpitsa ja paloittele se.
  2. Kuumenna kattilassa öljy. Lisää sipulit ja paista pehmeiksi. Lisää tomaattipyree, chorizomakkara, kurpitsa, oregano, timjami ja chilirouhe. Paista muutama minuutti.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi ja lihaliemikuutio. Anna keiton hautua 20 minuuttia kannen alla.
  4. Lisää valutetut ja huuhdellut mustapavut. Mausta keitto sokerilla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Viimeistele keitto halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa ja rapeakuorista leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti