keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Mascarpone-marjapiirakka

Tein tämän piirakan useamman kerran kesällä 2021. Marjoina käytin joko mustikoita tai mustaherukoita.

Piirakkapohja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
loraus nestemäistä vaniljaa
200 g voita
1 iso kananmuna tai 2 pientä
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Nypi kylmä voi jauhoseokseen ja lisää muna.
  3. Sekoita nopeasti ja laita taikina kelmuun.
  4. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi tai 10 minuutiksi pakkaseen.
  5. Vuoraa piirakkavuoka kauttaaltaan taikinalla.
  6. Kaada täyte ja sitten uuniin.
Täyte
250 g mascarponea
200 g rahkaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
loraus nestemäistä vaniljaa
4 dl marjoja
  1. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään, paitsi marjat.
  2. Lisää viimeiseksi marjat ja sekoita nopeasti.
  3. Kaada täyte varoen piirakan päälle ja tasoita lastalla pinta.
  4. Laita uunin keskitasolle 175-asteeseen noin 40 minuutiksi.

Alkuperäinen ohje PEGGYN PIENI PUNAINEN KEITTIÖ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti