torstai 16. tammikuuta 2020

Suklaarouhejäätelö

1 prk (397 g) kondensoitua kookosmaitoa
2 prk kauravispiä (tai vaniljanmakuista)
100 g tummaa suklaata rouhittuna
  1. Kaada kauravispi kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti tai siihen asti, kunnes seos on paksuhkoa. Lisää kondensoitu kookosmaito joukkoon. Kääntele joukkoon suklaarouhe.
  2. Kaada seos pakkasenkestävään astiaan (vetoisuus noin 1 l). Peitä kelmulla. Jäädytä vähintään 5 tuntia.
Pyörittele jäätelöstä palloja. Alkuperäinen ohje Hesarista.


Tarjosin jäätelön piparkakkukupeista. Ne valmistuvat helposti piparkakkutaikinasta. Otin muotilla (esimerkiksi isosuinen juomalas tai iso piparimuotti) ympyröitä ja laitoin ne alassuin käännetyn muffinipellin ”kuppien” päälle. Kuppien irrottamista helpottaa, jos muffinipellin sipaisee rypsiöljyllä. Paistoin 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti