700 g juuriselleriä kuorittuna
2 omenaa
2 1/2 dl kookoskermaa
1/2 dl vettä
1 dl pähkinärouhetta
1 tl suolaa
1/2 tl piparkakkumaustetta
Päälle:
1/2 dl pähkinärouhetta
2 omenaa
2 1/2 dl kookoskermaa
1/2 dl vettä
1 dl pähkinärouhetta
1 tl suolaa
1/2 tl piparkakkumaustetta
Päälle:
1/2 dl pähkinärouhetta
- Kuori ja kuutioi juurisellerit ja omenat. Siirrä palat kattilaan.
- Kaada päälle kookoskerma ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta kasvikset ja kerma sauvasekoittimella samettiseksi.
- Yhdistä selleri-omenasoseeseen pähkinärouhe. Mausta suolalla ja piparkakkumausteella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Levitä sose öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 1 - 1,5 litraa). Ripottele päälle pähkinärouhetta.
- Kypsennä juurisellerilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunnin tai kunnes sen pinta saa kauniin värin.
Alkuperäinen ohje Meillä Kotona.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti