2 prk (à 290/175 g) kypsiä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tahinia
2 tl (luomu)appelsiinin kuorta raastettuna
½ tl kanelia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
¾–1 dl appelsiinin mehua
2 rkl oliiviöljyä
Pinnalle
1 appelsiini
1 rkl oliiviöljyä
ripaus kanelia ja mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tahinia
2 tl (luomu)appelsiinin kuorta raastettuna
½ tl kanelia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
¾–1 dl appelsiinin mehua
2 rkl oliiviöljyä
Pinnalle
1 appelsiini
1 rkl oliiviöljyä
ripaus kanelia ja mustapippuria
- HUUHDO kikherneet. Kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää tahini, appelsiininkuoriraaste ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
- LISÄÄ appelsiinimehu ja oliiviöljy. Jatka sekoittamista, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku. Levitä hummus laakealle vadille aaltoilevasti.
- KUORI appelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi ja puolita palat halutessasi.
- PIRSKOTA hummuksen päälle oliiviöljyä. Lisää appelsiinit ja koristele ripauksella mausteita. Tarjoa filorullien, perunoiden ja pitaleipien kanssa.
Alkuperäinen ohje Kodin Kuvalehti 6/2018.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti