sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Appelsiinihummus

2 prk (à 290/175 g) kypsiä kikherneitä 
2 valkosipulinkynttä 
3 rkl tahinia 
2 tl (luomu)appelsiinin kuorta raastettuna 
½ tl kanelia 
½ tl suolaa 
¼ tl mustapippuria myllystä 
¾–1 dl appelsiinin mehua 
2 rkl oliiviöljyä 

Pinnalle 
1 appelsiini 
1 rkl oliiviöljyä 
ripaus kanelia ja mustapippuria
  1. HUUHDO kikherneet. Kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää tahini, appelsiininkuoriraaste ja mausteet. Rouhi tasaiseksi. 
  2. LISÄÄ appelsiinimehu ja oliiviöljy. Jatka sekoittamista, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku. Levitä hummus laakealle vadille aaltoilevasti. 
  3. KUORI appelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi ja puolita palat halutessasi. 
  4. PIRSKOTA hummuksen päälle oliiviöljyä. Lisää appelsiinit ja koristele ripauksella mausteita. Tarjoa filorullien, perunoiden ja pitaleipien kanssa.
Alkuperäinen ohje Kodin Kuvalehti 6/2018.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti