keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Mustikka-sitruunakakku

175 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
1/2 prk maitorahkaa
3 dl mustikoita
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään. Lisää ne taikinaan maitorahkan kanssa puuhaarukalla sekoittaen. Kääntele marjat varovasti joukkoon.
  2. Kaada taikina pitkulaiseen silikonivuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 55 mnuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ja kumoa kakku. Jätä vuoka kakun päälle ja anna jäähtyä.
Alkuperäinen ohje hs.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti