perjantai 1. tammikuuta 2016

Vegewellington

pkt (600 g) lehtitaikinaa, mielellään yksi iso levy

Täyte: 
2 bataattia 
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 viipaletta maalaisleipää (maidoton ja voiton)
2 sipulia 
3 valkosipulinkynttä 
1 sitruunan mehu
hiukan lehtikaalia
purkki vihreitä linssejä
suolaa, mustapippuria myllystä

Päälle: 
mantelimaitoa
seesaminsiemeniä
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori bataatit ja leikkaa ne noin 2 cm x 2 cm:n kuutioiksi. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja ripottele hiukan suolaa. Paista noin 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes palat ovat kypsiä.
  3. Paahda leivät. Irrota kuoret. Murustele sisus. Kuori ja hienonna sipulit.
  4. Paista sipulisilppu kypsäksi pannulla tilkassa öljyä. Ota pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon leivänmurut. Lisää bataattikuutioiden joukkoon ja mausta sitruunamehulla.
  5. Poista lehtikaalista kova ruoti. Revi kaali pieniksi paloiksi. Ryöppää kaalia suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin minuutti. Lisää bataatti-sipulisoseen joukkoon. Huuhto ja valuta linssit ja lisää se joukkoon.
  6. Kauli sulatettu taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.
  7. Laita bataattiseosta taikinalevyn keskelle.
  8. Voitele taikinan reunat kevyesti mantelimaidolla. Taittele taikina paketiksi. Käännä sauma paistoksen alle. Voitele taikinan pinta. Ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä.
  9. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti