pkt (600 g) lehtitaikinaa, mielellään yksi iso levy
Täyte:
2 bataattia
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus suolaa
2 viipaletta maalaisleipää (maidoton ja voiton)
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
hiukan lehtikaalia
hiukan lehtikaalia
purkki vihreitä linssejä
suolaa, mustapippuria myllystä
Päälle:
mantelimaitoa
seesaminsiemeniä
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kuori bataatit ja leikkaa ne noin 2 cm x 2 cm:n kuutioiksi. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja ripottele hiukan suolaa. Paista noin 45 minuuttia tai siihen asti, kunnes palat ovat kypsiä.
- Paahda leivät. Irrota kuoret. Murustele sisus. Kuori ja hienonna sipulit.
- Paista sipulisilppu kypsäksi pannulla tilkassa öljyä. Ota pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon leivänmurut. Lisää bataattikuutioiden joukkoon ja mausta sitruunamehulla.
- Poista lehtikaalista kova ruoti. Revi kaali pieniksi paloiksi. Ryöppää kaalia suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin minuutti. Lisää bataatti-sipulisoseen joukkoon. Huuhto ja valuta linssit ja lisää se joukkoon.
- Kauli sulatettu taikina noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Laita bataattiseosta taikinalevyn keskelle.
- Voitele taikinan reunat kevyesti mantelimaidolla. Taittele taikina paketiksi. Käännä sauma paistoksen alle. Voitele taikinan pinta. Ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä.
- Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti