torstai 5. marraskuuta 2015

Falafelpyörykät

Olen aina pitänyt falafeleistä ja kuvitellut, että niissä on kova työ. Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä 2/2013 oli ohje, jossa tekemiseen tarvittiin kuivattuja kikherneitä. Ohje vaikutti hyvältä, joten kaupan kautta tekemään.

1 kg kuivattuja kikherneitä
3 isoa sipulia
3 kokonaista valkosipulia
200 g lehtipersiljaa
200 g korianteria
1 tl juustokuminaa
2 rkl suolaa
½ dl vehnäjauhoja
n ½ dl rypsiöljyä uppopaistamiseen
Liota kikherneitä yön yli runsaassa kylmässä vedessä. Siivilöi vesi pois.
Jauha kikhernet, sipulit, valkosipulit, ja yrtit monitoimikoneessa. Lisää mausteeet ja jauhot.
Kuumenna pannussa kunnon kerros öljyä 170 - 180 asteeseen. Paista koepyörykkä.
Muotoile falafelpyörykät ja paista ne molemmilta puolilta, yhteensä n. 5 min.
Nostele pyörykät talouspaperin päälle, jotta enin öljy imeytyy pois.
Tarjoile heti, Voit myös pakastaa ylijääneet pyörykät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti