lauantai 7. marraskuuta 2015

Avocadosalaatti ja vehnäolutvinegretti

4 annosta

2 salottisipulia
2 fenkolia
2 kypsää avocadoa
1 limetin mehu
200 g minitomaatteja
1½ dl tuoretta minttua
1 dl macadamia tai pistaasipähkinöitä
suolaa
mustaappippuria myllystä

Vehnäolutvinegretti
1 limen kuori raasteena
1 kevätsipuli
1 dl oliiviöljyä
½ dl kapriksia
1 rkl hunajaa (jos haluat vegeversion, jätä tämä pois tai korvaa esim muscovadolla)
1 dl vehnäolutta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustaa pippuria myllystä
  1. Valmista ensin kastike. Hienonna kevätsipuli. Laita kaikki aineet olutta lukuunottamatta tehosekoittimeen ja pyöräytä kastikkeeksi.
  2. Lisää olut, suola ja mustapippuri.
  3. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunti.
  4. Kuori ja hienonna salottisipulit ja viipaloi fenkolit.
  5. Paloittele avocadot ja valele päälle limetin mehua tummumisen estämiseksi.
  6. Huuhdo ja halkaise tomaatit.
  7. Hienonne minttu.
  8. Sekoita salaatin ainekset varovasti keskenään.
  9. Lisää lopuksi kastike
  10. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Ohje Glorian Ruoka ja Viini lehdestä 4/2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti