Neljälle
1 kg lampaan luutonta paistia (käytin naudan paistia)
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen
5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
10 maustepippuria
2 kanelitankoa
3 laakerinlehteä
2 rkl punaviinietikkaa
1,5 rkl tomaattipyrettä
1 tl jauhettua neilikkaa
3,5 dl paseerattua tomaattia
1 rkl sokeria
4 dl punaviiniä
750 gr paistisipuleita/ pikkusipuleita
Leikkaa liha muutaman sentin kuutioiksi.
Ruskista lihapalat erissä kuumalla pannulla, suolaa ja pippuroi (reippaasti) ja siirrä pataan odottamaan.
Lisää pataan sitten muut ainekset sipuleita lukuunottamatta ja kiehauta. Anna porista kannen alla keskilämmöllä 1-1,5 tuntia. Tarkista välillä, onko nestettä vielä tarpeeksi.
Kuori sipulit ja ruskista niihin kaunis väri. Lisää pataan ja jatka kypsentämistä vielä tunnin verran.
Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden, riisin, kuskusin tai bulgurin kanssa.
Ohje on Andalusian auringossa blogista.
1 kg lampaan luutonta paistia (käytin naudan paistia)
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen
5 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
10 maustepippuria
2 kanelitankoa
3 laakerinlehteä
2 rkl punaviinietikkaa
1,5 rkl tomaattipyrettä
1 tl jauhettua neilikkaa
3,5 dl paseerattua tomaattia
1 rkl sokeria
4 dl punaviiniä
750 gr paistisipuleita/ pikkusipuleita
Leikkaa liha muutaman sentin kuutioiksi.
Ruskista lihapalat erissä kuumalla pannulla, suolaa ja pippuroi (reippaasti) ja siirrä pataan odottamaan.
Lisää pataan sitten muut ainekset sipuleita lukuunottamatta ja kiehauta. Anna porista kannen alla keskilämmöllä 1-1,5 tuntia. Tarkista välillä, onko nestettä vielä tarpeeksi.
Kuori sipulit ja ruskista niihin kaunis väri. Lisää pataan ja jatka kypsentämistä vielä tunnin verran.
Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden, riisin, kuskusin tai bulgurin kanssa.
Ohje on Andalusian auringossa blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti