Useammassa kuin yhdessä lähteessä on ollut uunissa haudutetun omenahillon ohje. Noitä omenoita on pihamaa pullollaan ja puissakin vielä koko joukko eli piti kokeilla.
Iso kannellinen uunivuoka täytetään lohkotuilla omenoilla, joista on poistettu madot sekä siemenkodat. Sekaan lisätään n. 400 g hillosokeria ja pari kanelitankoa. Uunivuoka laitetaan kansi päällä kylmään uuniin ja lämpö vajaaseen 200 asteeseen. Puolen tunnin kohdalla vuoka otetaan uunista, sekoitetaan hyvin, laitetaan takaisin ja pudotetaan lämpö 175 asteeseen. Tunnin kohdalla sama uudelleen ja lämpöä vielä hiukan pienemmäksi. Kun omenat ovat pehmenneet kunnolla, vuoka otetaan uunista, kanelitangot poistetaan ja omenat hienonnetaan sauvasekoittimella hienoksi soseeksi.
Tekotapa voittaa mennen tullen entisen hilloamistapani, jossa omenat lohkottiin mehumaijaan, pehmennettiin, jauhettiin moulinexilla soseeksi, lisättiin sokeri ja keitettiin koko komeus hilloksi. Sotkua ja tiskiä tuli paljon. Uusi konsti näyttää olevan parempi kuin pussillinen vanhoja, vai miten se nyt menikään.
Tästä erästä tuli makeaa. Jos sinulla on mahdollisuus säilyttää hillo pakastimessa, voit vähentää sokerin määrän puoleen. Siinäkin on riittävästi makeutta.
Iso kannellinen uunivuoka täytetään lohkotuilla omenoilla, joista on poistettu madot sekä siemenkodat. Sekaan lisätään n. 400 g hillosokeria ja pari kanelitankoa. Uunivuoka laitetaan kansi päällä kylmään uuniin ja lämpö vajaaseen 200 asteeseen. Puolen tunnin kohdalla vuoka otetaan uunista, sekoitetaan hyvin, laitetaan takaisin ja pudotetaan lämpö 175 asteeseen. Tunnin kohdalla sama uudelleen ja lämpöä vielä hiukan pienemmäksi. Kun omenat ovat pehmenneet kunnolla, vuoka otetaan uunista, kanelitangot poistetaan ja omenat hienonnetaan sauvasekoittimella hienoksi soseeksi.
Tekotapa voittaa mennen tullen entisen hilloamistapani, jossa omenat lohkottiin mehumaijaan, pehmennettiin, jauhettiin moulinexilla soseeksi, lisättiin sokeri ja keitettiin koko komeus hilloksi. Sotkua ja tiskiä tuli paljon. Uusi konsti näyttää olevan parempi kuin pussillinen vanhoja, vai miten se nyt menikään.
Tästä erästä tuli makeaa. Jos sinulla on mahdollisuus säilyttää hillo pakastimessa, voit vähentää sokerin määrän puoleen. Siinäkin on riittävästi makeutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti