Pääsiäisen jälkiruokina kilpailivat suklainen creme brulee ja suklaapasha. Aiemmin olen tehnyt jo vuosia tavallisen pashan, mutta en enää moneen vuoteen. Siihenkin kyllästyy. Tänä vuonna jälkiruuaksi valikoitui suklaapasha.
Ohjeen otin liemessä blogista, mutta mukailin sitä jonkin verran.
250 g rasvaista maitorahkaa (en löytänyt, joten käytin tavallista lähikaupan rahkaa, Valiolta)
75 g voita1 dl sokeria
200 g tummaa suklaata (Equadorista tuomaamme, alkuperäisessä ohjeessa vain 100 g)
1 dl kuohukermaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl rusinoita
2 rkl mantelirouhetta
pashamuotti tai siivilä
harsoa (puhdas vauvaharso tai mikä tahansa harso kangaskaupasta käy)
1. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa astiassa.
2. Sulata suklaa kattilassa ja anna jäähtyä.
4. Kastele harso kylmällä vedellä ja puristele kuivaksi. Vuoraa muotti harsolla ja kaada massa muottiin. Taittele harso ja laita lautanen painoksi.
5. Aseta muotti jääkaappiin lautasen päälle ainakin 3 tunniksi tai seuraavaan päivään. Poista tarvittaessa valunutta nestettä lautaselta.
6. Ennen tarjoilua avaa harso ja aseta lautanen pashan päälle. Keikauta pasha oikein päin. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti