Torstain Hesarissa oli fenkolirisoton ohje, jota piti kokeilla.
Tarvittiin yksi fenkoli. Totta kai lähikaupasta ja siitä kauempana sijaitsevastakin olivat fenkolit torstai-iltana loppu. Joku muukin lukee siis Hesaria.
Fenkoli kuitenkin löytyi perjantaina ja eikun kokeilemaan.
1 fenkoli
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
kanalientä noin 1 litra
sahramia
risottoriisiä
valkoviiniä
parmesaaniraastetta
voita pieni nokare
sitruunamehua
mustaa pippuria
suolaa
1. Hienonna fenkolit pieniksi siivuiksi, pienennä sipuli ja valkosipuli. Fresaa ne öljyssä. Lisää sahrami ja riisi ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja kypsennä lisäten kanalientä pienissä erissä.
2. Käy saunassa ja uimassa. Nauti saunajuoma ja katso, ettei risotto kuivu liikaa.
3. Lisää sitruunamehu, mustapippuri, parmesaaniraaste sekä voinokare. Lisää tarvittaessa suolaa.
4. Tarjoa paistetun kalan (esim. lohi) ja hyvän valkoviinin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti