lauantai 1. kesäkuuta 2013

Papu-kesäkurpitsa-fetasalaatti

Glorian ruoka ja viini -lehdessä 5/2012 oli mielenkiintoinen salaatin ohje, joka osui viime kesänä hyvin kohdalleen. Kesäkurpitsa kasvoi erittäin hyvin ja välillä oli ongelma miettiä, mitä siitä laittaisi.

Papu-kesäkurpitsa-fetasalaatti

200g vihreitä papuja
2 pienehköä punasipulia
1 sitruuna
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 tl mustapippurirouhetta
300 g kesäkurpitsaa
1 prk papuja tai papusekoitusta
1 pkt fetaa isoina paloina
3 rkl oliiviöljyä
yrttejä, salaatteja

1. Valmista pavut. Viipaloi sipulit ja laita varret sivuun. Laita sipulit tarjoilukulhoon ja lisää joukkoon sitruunanmehu, suola, sokeri ja pippuri. Anna marinoitua.
2. Pieni kesäkurpitsa suupaloiksia. Kaada pannulle oliiviöljyä ja kuullota marinoimasi sipulit. Lisä kesäkurpitsta ja paista ne pehmeiksi, lisää pavut, papusekoitus ja fetapalat.
3. Laita salaatti ja yrtit salaattikulhoon ja kaada päälle vihannekset pannulta. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti