Piirakkapohja
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 225 g voita
- 1 iso kananmuna tai 2 pientä
- Sekoita kuivat-aineet keskenään. Nypi kylmä voi jauhoseokseen ja lisää muna. Sekoita nopeasti ja laita taikina kelmuun. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi tai 10 minuutiksi pakkaseen. Vuoraa piirakkavuoka kauttaaltaan taikinalla. Laita valmis piirakka odottamaan jääkaappiin, kunnes teet täytteen valmiiksi. Kaada täyte ja sitten uuniin.
Täyte
- 250 g mascarpone
- 200 g rahkaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 dl mustikkaa tuore tai pakaste
- Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään, paitsi mustikat. Lisää viimeiseksi mustikat ja sekoita nopeasti. Kaada täyte varoen piirakan päälle ja tasoita lastalla pinta. Laita uuniin keskitasolle (kiertoilma) 150-asteeseen, noin 50 minuutiksi tai uunin alatasolle (tavallinen) 175-asteeseen, noin 50 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti