keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Peurapata

Pakastimessa on vielä peuraa, joten tein siitä padan hauduttamalla.

peuranpaisti (pienehkö)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
voita
punaviiniä
vettä
riista- tai lihafondia
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
timjamia
hunajaa
kuivattuja suppilovahveroita
karpaloita
  1. Pienensin peuranpaistin pienehköiksi kuutioiksi. Hienonsin sipulin ja valkosipulin. Pienensin porkkanat ja palsternakat. 
  2. Kuullotin sipulisilpun voissa paistinpannussa, lisäsin porkkanan- ja palsternakanpalat ja paistoin niitä hetken. Siirsin pataan.
  3. Ruskistin peuranpalat voissa paistinpannussa ja siirsin pataan. Lisäsin paistinpannulle vettä, punaviinin, fondin, timjamin ja kiehautin. Kaadoin pataan ja lisäsin punaviiniä sen verran, että lihanpalat kutakuinkin peittyivät. 
  4. Murensin kuivatut suppilovahverot pataan ja laitoin padan hautumaan uuniin n. 175 asteeseen. Vahdin, ettei neste kuivu ja lisäsin sitä tarpeen mukaan.
  5. Vähensin parin tunnin kuluttua lämpöä n. 150 asteeseen ja haudutin kypsäksi.
  6. Lisäsin karpalot.
  7. Tarjosin muusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti