keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Naan-leipä pizzakivellä

Tein itsenäisyyspäivän lounaalle intialaistyyppistä ruokaa. Sen lisukkeena tarjosin naan-leipiä.

2 dl lämmintä vettä (noin 42 astetta)
7 g kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
4 rkl Oatly havregurt Turkkilainen -kauravalmistetta
1 rkl agavesiirappia
1tl suolaa
vehnäjauhoja leipomiseen
1 dl vegaanista levitettä sulatettuna tai kasviöljyä

  1. Laita lämmin vesi kulhoon ja ripottele pinnalle kuivahiiva. Älä sekoita. Anna hiivan herätä 10 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon jauhot, havregurt Turkkilainen, siirappi sekä suola ja vaivaa taikinaa vähintään viisi minuuttia. Laita taikina liinalla peitettynä kohoamaan kaksinkertaiseksi 1-1,5 tunniksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle jaa kahdeksaan osaan ja pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi. Anna niiden kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  4. Laita pizzakivi uuniin ja lämmitä uuni 250 asteeseen ja laita päälle myös grillivastus.
  5. Kauli taikinapallot noin 0,5 cm paksuisiksi jauhotetulla pöydällä.
  6. Voitele kolme naan-leipää kerrallaan sulatetulla vegaanisella levitteellä tai kasviöljyllä
  7. Laita leivät suoraan kuumalle pizzakivelle ja paista noin viisi minuuttia. Ota uunista, voitele vielä kerran ja peitä liinalla, jotta naan-leivät pysyvät pehmeinä. Tarjoile heti ruoan lisukkeena.

 Alkuperäinen ohje Kulinaari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti