lauantai 18. joulukuuta 2021

Pipari-mustikkakukko

piparitaikinaa
mustikoita
sokeria
perunajauhoja
  1. Sulata mustikat mikrossa. Sekoita niiden joukkoon sokeri ja perunajauho.
  2. Sulata piparkakkutaikina paketin ohjeen mukaan. Kaulitse taikina n. 6 mm paksuiseksi, ja leikkaa siitä ympyröitä muotin avulla. Kauli ympyrät hieman litteämmiksi ja painele silikoniseen (tai metellliseen) muffinivuokaan.
  3. Täytä piparikupit mustikkaseoksella. Kaulitse loput taikinasta n. 3 mm paksuiseksi, ja leikkaa siitä muotin avulla ympyrät kansiksi. 
  4. Painele kannet kiinni, pistele haarukalla reiät kansiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä hyvin ennen muotista poistoa.
  6. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Pipari-mustikkakukot voit valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Ennen tarjoilua voit lämmittää kukkoja kevyesti mikrossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti