Pakastimessa on vielä peuraa, joten tein siitä padan hauduttamalla.
peuranpaisti (pienehkö)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
voita
punaviiniä
vettä
riista- tai lihafondia
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
timjamia
hunajaa
kuivattuja suppilovahveroita
karpaloita
- Pienensin peuranpaistin pienehköiksi kuutioiksi. Hienonsin sipulin ja valkosipulin. Pienensin porkkanat ja palsternakat.
- Kuullotin sipulisilpun voissa paistinpannussa, lisäsin porkkanan- ja palsternakanpalat ja paistoin niitä hetken. Siirsin pataan.
- Ruskistin peuranpalat voissa paistinpannussa ja siirsin pataan. Lisäsin paistinpannulle vettä, punaviinin, fondin, timjamin ja kiehautin. Kaadoin pataan ja lisäsin punaviiniä sen verran, että lihanpalat kutakuinkin peittyivät.
- Murensin kuivatut suppilovahverot pataan ja laitoin padan hautumaan uuniin n. 175 asteeseen. Vahdin, ettei neste kuivu ja lisäsin sitä tarpeen mukaan.
- Vähensin parin tunnin kuluttua lämpöä n. 150 asteeseen ja haudutin kypsäksi.
- Lisäsin karpalot.
- Tarjosin muusin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti