lauantai 18. joulukuuta 2021

Paahdetut puna- ja raitajuuret

300 g punajuuria
300 g raitajuuria
1 kg karkeaa suolaa

Kastike:
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
sokeria
suolaa

Lisäksi:
150 g fetajuustoa tai 175 g Mö kreikkalaista
  1. Pese juurekset huolellisesti. Levitä karkea suola laakeaan uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja lado puna- ja raitajuuret suolapedille. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 tunti tai kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä haarukalla pistettäessä. Anna jäähtyä hetki ja kuori juurekset.
  2. Koosta riippuen puolita tai leikkaa puna- ja raitajuuret neljään osaan tarjoilukulhoon.
  3. Sekoita pienessä kulhossa kaikki kastikkeen aineet. Kääntele kastike juuresten joukkoon ja murustele feta pinnalle.
 Alkuperäinen ohje Meillä Kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti