keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Mustaherukkajuustokakku

Itsenäisyyspäivän lounaalle tein vegaanisen mustaherukkakakun.

200 g digestivekeksejä (vegaani)
50 g margariinia (vegaani)
 
täyte:
2 kpl á 150g kauralevitettä (esim. Oatly Påmackan)
1 prk á 400g jogurttihapatettua soijavalmistetta (esim. Alpro Greek Style vanilja)
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl sitruunamehua
loraus nestemäistä vaniljaa

marjasose:
200 g mustaherukoita
1/2 dl sokeria
1/4 dl vettä
  1. Tee ensin marjasose. Ota noin ½ dl herukoita erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Kumoa loput marjat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
  2. Säädä uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
  3. Vatkaa levite ja soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunamehu täytteeseen.
  4. Levitä puolet marjasoseesta keksipohjalle. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Toista kerrokset.  Vedä tikulla pisaroiden läpi, niin että pintaan muodostuu kuvioita.
  5. Paista kakkua uunissa ensin 20 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoa loput marjat kakun kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.
 Alkuperäinen ohje Yhteishyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti