Alkuperäinen ohje Meillä Kotona -uutiskirjeestä.
(4 annosta)
2 dl ateriajyviä (esim. Myllärin kaura)
2 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
2 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 l valkokaalia suikaleina (alkuperäisessä ohjeessa savoijinkaalia)
½l lehtikaalia suikaleina
agavesiirappia
1 rosmariininoksa tai kuivattua rosmariinia
1 rosmariininoksa tai kuivattua rosmariinia
1 kasvisliemikuutio
4 dl kaurakermaa
1½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
margariinia voiteluun
- Keitä jyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita soijarouhe noin 10 minuutiksi turpoamaan kylmään veteen.
- Poista kaaleista kova keskiruoti ja leikkaa kaalit suikaleiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja rosmariini.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannussa. Kypsennä kaalisuikaleita hetki ja lisää rosmariini ja agavesiirappi.
- Sekoita jyvät, soijaruohe ja kaalisilppu voideltuun
uunivuokaan. Kaada paistinpannuun n. 1 dl vettä ja liota siihen kasvisliemikuutio. Lisää nesteet uunivuokaan. Mausta valkopippurilla. Sekoita.
- Kypsennä 200 asteessa. Kun ruoka on kuumaa, pienennä uuninlämpoä n. 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä yhteensä n. 1,5 tuntia.
- Tarjoa kahden kaalin laatikon seurana esimerkiksi punaherukkahilloa tai puolukkahilloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti