torstai 14. tammikuuta 2021

Kahden kaalin laatikko

 Alkuperäinen ohje Meillä Kotona -uutiskirjeestä.

(4 annosta)

2 dl ateriajyviä (esim. Myllärin kaura)
2 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä  
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 l valkokaalia suikaleina (alkuperäisessä ohjeessa savoijinkaalia) 
½l lehtikaalia suikaleina 
agavesiirappia
1 rosmariininoksa tai kuivattua rosmariinia
1 kasvisliemikuutio 
4 dl kaurakermaa
1½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
margariinia voiteluun 
  1. Keitä jyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita soijarouhe noin 10 minuutiksi turpoamaan kylmään veteen.
  2. Poista kaaleista kova keskiruoti ja leikkaa kaalit suikaleiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja rosmariini. 
  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannussa. Kypsennä kaalisuikaleita hetki ja lisää rosmariini ja agavesiirappi.
  4. Sekoita jyvät, soijaruohe ja kaalisilppu voideltuun uunivuokaan. Kaada paistinpannuun n. 1 dl vettä ja liota siihen kasvisliemikuutio. Lisää nesteet uunivuokaan. Mausta valkopippurilla. Sekoita.
  5. Kypsennä 200 asteessa. Kun ruoka on kuumaa, pienennä uuninlämpoä n. 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä yhteensä n. 1,5 tuntia.
  6. Tarjoa kahden kaalin laatikon seurana esimerkiksi punaherukkahilloa tai puolukkahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti