4 pientä annosta
1 tl vanilja-aromia (tai vaniljaa)
1 tl piparkakkumaustetta
1 prk (0,2 l)kuohukermaa
0,5 dl maitoa
3 keltuaista
1/2 dl sokeria
Päälle:
pienikiteistä sokeria
- Kaada kerma ja maito kattilaan. Lisää piparkakkumauste ja vanilja. Lämmitä hitaasti kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä.
- Laita kulhoon keltuaiset ja sokeri. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.
- Kaada kuuma kermaseos ohuena nauhana keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada seos siivilän läpi uuninkestäviin tarjoilukulhoihin (vetoisuus noin 2 dl.) Peitä foliolla. Laita kulhot syvään uunivuokaan. Kaada vuokaan kuumaa vettä siten, että vesi ulottuu vuokien puoliväliin.
- Paista 150-asteisen uunin keskitasolla, kunnes seos on hyytynyt, noin 45 minuuttia. Ota vuoat pois vesihauteesta. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään 3 tunniksi.
- Ripottele vuokien pinnalle sokeria. Paahda kaasupolttimella rapea pinta. Voit myös nostaa vuoat uuniin grillivastuksen alle hetkeksi, jos sinulla ei ole kaasupoltinta.
Alkuperäinen ohje hs.fi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti