torstai 26. joulukuuta 2019

Joulubrulee

4 pientä annosta

1 tl vanilja-aromia (tai vaniljaa)
1 tl piparkakkumaustetta
1 prk (0,2 l)kuohukermaa
0,5 dl maitoa
3 keltuaista
1/2 dl sokeria

Päälle: 
pienikiteistä sokeria
  1. Kaada kerma ja maito kattilaan. Lisää piparkakkumauste ja vanilja. Lämmitä hitaasti kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä. 
  2. Laita kulhoon keltuaiset ja sokeri. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. 
  3. Kaada kuuma kermaseos ohuena nauhana keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen. 
  4. Kaada seos siivilän läpi uuninkestäviin tarjoilukulhoihin (vetoisuus noin 2 dl.) Peitä foliolla. Laita kulhot syvään uunivuokaan. Kaada vuokaan kuumaa vettä siten, että vesi ulottuu vuokien puoliväliin. 
  5. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla, kunnes seos on hyytynyt, noin 45 minuuttia. Ota vuoat pois vesihauteesta. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään 3 tunniksi. 
  6. Ripottele vuokien pinnalle sokeria. Paahda kaasupolttimella rapea pinta. Voit myös nostaa vuoat uuniin grillivastuksen alle hetkeksi, jos sinulla ei ole kaasupoltinta.


Alkuperäinen ohje hs.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti