maanantai 25. joulukuuta 2017

Lanttupaisti

1 lanttu (noin 1 kg)
80 g Violife Prosociano juustoa
50 g sinistä Keijua
1 valkosipulinkynsi
4 rkl tuoretta timjamia
2 tl solaa
1/2 tl mustapippuria
  1. Valitse yksi iso lanttu, noin kilon painoinen.
  2. Kuori lantti. Leikkaa kannasta ohut pala pois niin, että lanttu pysyy pystyssä. Koverra lantun keskelle kolo juustoa varten kuorimaveitsellä tai omenaporalla. Älä koverra pohjaa puhki. Paloitte juusto pieniksi kuutioiksi ja paina ne koloon.
  3. Mittaa Keiju kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami. Sekoita ne ja mausteet Keijuun. Levitä seos lantulle.
  4. Ota foliosta kaksi reilua palaa ristikkäin. Aseta lanttu keskelle ja kääri folion reunat sen päälle tiiviisti. Kypsennä ensin 200 asteessa ja sitten 150 asteessa yhteensä vähintään 3 tuntia.
  5. Tarjoile karpalo-persimonikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti