perjantai 6. tammikuuta 2017

Punajuuricarpaccio ja basilikaöljy

Kotiuduimme Riikasta ja valmistimme perheelle loppiaisena juhlaruokaa.

Alkupalaksi tein Riikassa syömäni alkuruuan tapaisen punajuuricarpaccion. Kuorin ja viipaloin 6 punajuurta (noin puoli kiloa) ohuiksi viipaleiksi ja keitin niitä suolalla ja balsamicolla maustetussa vedessä, kunnes ne tuntuivat kypsiltä (noin puoli tuntia). Jäähdytin ne kunnolla, siivilöin ja maustoin balsamicolla.

Asettelin ne lautasille tasaisesti, viipaloin päälle muutaman pikkutomaatin ja rucolaa. Koristelin lautaset pienillä juustoviipaleilla, sinihome-, valkohome- ja kovaa vaaleaa juustoa aseteltuina lautasten reunoille.

Basilikaöljyn tein sekoittamalla sauvasekoittimella basilikan lehtiä sekä öljyä ja maustamalla seoksen suolalla ja mustapippurilla.

Miniä valutti öljyn annosten päälle. Alkuruoka maistui myös pikkuisille. Maku ei ollutkaan ihan samanlainen kuin Riikassa. Vegaanisen ruuoasta saa joko jättämällä juuston pois tai korvaamalla sen vegaanijuustolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti