sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kukkoa viinissä

Noudimme keskiviikkona Tuusulan REKO-torilta luomubroilerin tarkoituksena tehdä kukkoa viinissä. Etsin aikani ohjeita ja päätin jälleen soveltaa.

Lauantaina mies pieni broilerin (1,8 kiloa eli tosi iso), laittoi sen uunivuokaan. Minä kaadoin päälle punaviiniä, pari laakerinlehteä ja yhden viipaloidun valkosipulin. Mies rouhaisi muutaman maustepippurin. Laitoimme vuoan jääkaappiin marinoitumaan. Marinoitumisaika oli eri ohjeissa erilainen, joissakin yön yli, joissakin päivän yli ja joissakin ei marinoitu ollenkaan. Meillä marinoitumisaikaa tuli pari tuntia.


Iltapäivällä mies ruskisti muutaman viipaleen pekonia, lisäsi pannulle halkaistut salottisipulit, viipaloidut valkosipulit ja halkaistut herkkusienet, kuullotti niitä hetken ja haudutti tilkassa marinointilientä. Broilerinpalat hän maustoi  suolalla ja pippurilla, jauhotti ja ruskisti tilkassa juoksevaa margariinia. Hän laittoi kaiken uunivuokaan, lisäsin lopun marinointiliemen paistinpannun kautta uunivuokaan ja lisäsi vielä kanaliemifondia. Mausteeksi hän laittoi tuoretta timjamia. Marinointilemen mukana vuokaan meni myös marinoinnissa käytetetyt laakerinlehdet sekä valkosipulit. Vuoka laitettiin ensin sähköuuniin, jotta se kuumenee kunnolla ja sitten leivinuuniin hautumaan.

5 tunnin haudutuksen jälkeen ruoka oli valmista. Nautimme siitä tuoreen leivän kanssa. Hyvää oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti