Avocadopastaa olen jo tehnyt muutaman kerran ja välillä ohje on ollut kateissa. Laitan sen siis nyt tänne talteen. Alkuperäinen ohje on Safkaa - parempaa arkiruokaa -keittokirjasta.
Tarvitset neljän hengen annokseen:
Tarvitset neljän hengen annokseen:
1 valkosipulinkynsi
½chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 täydellisen kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli
ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise
avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra
sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja
parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti